autobuze electrice Brasov

Autobuze electrice la Brasov, din luna iunie

autobuze electrice Brasov

Primăria Brașov a semnat un contract de achiziție cu firma SOR Libchavy. Acesta presupune achiziția a 32 de autobuze electrice de 12 metri, a 9 stații de încărcare rapidă și a 32 statii de încărcare lentă. Primele două autobuze ar trebui să ajungă la Brașov în luna iunie a acestui an, iar livrarea se va încheia cel mai târziu în iunie 2021, deși se va încerca livrarea a câte un autobuz în fiecare săptămână.

Valoarea totală a contractului de achiziție este de 89,9 milioane de lei.

Printre caracteristicile acestor autobuze se numără o capacitate de 102 locuri (35+1 pe scaune), rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, podea joasă, suspensie cu funcție de înclinare și mai ales o autonomie de cel puțin 200 kilometri.

În paralel, Primăria Brașov derulează și un program ce prevede achiziția unor troleibuze electrice articulate (26 de bucăți) de la Solaris Bus and Coach, care vor fi livrate până în luna iulie a acestui an (compania poloneză chiar a publicat în social media fotografii cu unul dintre autobuzele care vor ajunge la Brașov). Au o lungime de 18 metri și intenția autorităților este de a lega toate zonele orașului cu centrul prin folosirea acestora.

autobuze electrice Brasov

Cele două programe ar trebui să asigure o componentă electrică destul de consistentă parcului auto al Regiei Autonome de Transport Brașov. Lucru care, sperăm noi, va conduce la diminuarea noxelor eliberate în atmosferă și la îmbunătățirea calității aerului din Brașov. Orașul suferă din acest punct de vedere destul de mult, fiind în top 3 cele mai poluate orașe din țară (în funcție de calitatea aerului).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *